English (United Kingdom)Polish (Poland)

 

Gospodarstwo ekologiczne „Dąbrówka”

Mapa mapa
Małgorzata i Tadeusz Dąbrowscy właściciele
Hołowienki 66b, 08-331 Sabnie
tel. 25 787 42 34, 503 383 982
e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
www.dabrowscy.agro.pl

„Twoje zdrowie na naszym talerzu!”
Wyżywienie w pełni ekologiczne.
Potrawy tradycyjne, nagradzane w konkursie: Nasze Kulinarne Dziedzictwo.

Posiadane certyfikaty
Certyfikat ekologiczny od 2003 roku Agrobiotest – 04-320

1 dabrowscy
2 dabrowscy
20140621_161738
3 dabrowscy
4 dabrowscy
5 dabrowscy
6 dabrowscy
8 dabrowscy
P4290116 (800x600)
P4290119 (800x600)
P4290129 (800x600)
P4290134 (800x600)
P4290135 (800x600)
P4290139 (600x800)
P4290140 (800x600)
01/15 
start stop bwd fwd
OFERTA

Noclegi
Obecnie nie mamy noclegów, zapraszamy tylko na dzienne pobyty.

Zajęcia

  • warsztaty kulinarne dorosłych i dzieci, uczymy lepienia pierogów i wypieku ciastek ze skwarek,
  • warsztaty wypieku sękacza,
  • warsztaty trwają ok. 5 h, prosimy o zamówienie 10 dni wcześniej,
  • sezonowo zbiór jagód, grzybów.

 

Otwarte
Obiekt czynny cały rok. Należy kontaktować się telefonicznie lub przez pocztę e-mail.

Produkty i Usługi
Sezonowa sprzedaż warzyw ekologicznych (ziemniaki, marchew, buraczki, dynia, pory, selery, kapusta, fasola i wiele innych)
Orkisz w sprzedaży przez cały rok. Można również spróbować naszych tradycyjnych wyrobów - kiełbasy, sękacza i chleba żytniego.

Ceny

Ceny warsztatów zależą od czasu trwania i wielkości grupy, średnio od 50,00 zł/osoba.

Dodatkowe informacje
1. Żywność ekologiczna:
- zarejestrowany produkt tradycyjny: Kiełbasa Nadbużańska jałowcowa sucha
- nagrody krajowe: „Perła”.

  • „Perła 2006” za Kiełbasę Nadbużańską jałowcową suchą.
  • „Perła 2008” za pierogi „Podglebiaki”.

- nagrody „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”.

  • I nagroda za „Kapuśniak”.
  • II nagroda za „Nalewkę z żurawiny”.
  • II nagroda za „Jarzębiak”.
  • II nagroda za „Tarninówkę”.

- nagrody za wypieki: sękacze, ciastka, mazurki, baby, pierniki.
2. Pierwsze miejsce w wojewódzkim etapie Konkursu Na Najlepsze Gospodarstwo Ekologiczne w kategorii „ekologia – środowisko” rok 2008.
3. Dyplom za promocję produktów ekologicznych, Siedlce 2010 rok.

 








do góry










Tags: Sabnie wyżywienie gospodarstwa ekologiczne produkty
 
Strona wykonana w ramach wsparcia udzielonego przez Islandię, Liechtenstein, i Norwegię poprzez dofinansowanie ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego oraz norweskiego Mechanizmu Finansowego, a także ze środków budżetu Rzeczpospolitej Polskiej w ramach Funduszu dla Organizacji Pozarządowych
Sponsorzy
Patronat honorowy
Zadanie zostało dofinansowane ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki
Copyright © bugnarew 2010
Wykonanie netsites.pl